Bergsundet – vi ger dig goda grannar, trivsel och trygghet

Nyheter

Full fart framåt när Bergsundet Development tog första spadtaget i Hökarängen

  • Postad september 5, 2018

Den 28:e augusti hölls det symboliska första spadtaget för 96 prisrimliga hyresrätter i Hökarängen. Närmare 50 personer deltog och Stadsbyggnadsborggarrådet Jan Valeskog tog, tillsammans med Bergsundet Developments, Johan Perslow det första spadtaget.

”Det är ett nöje att få ta detta viktiga första spadtag för hyresrätter, som i ett bra och kollektivtrafiknära läge använder sig av det statliga investeringsstödet för hyresrätter. Stockholm ska vara en stad för alla och med prisrimliga bostäder skapar vi förutsättningar för den mix av människor som behövs för en integrerad och välmående stad” säger Jan Valeskog stadsbyggnadsborgarråd (S).

Markanvisningen tilldelades Bergsundet 2013 och sedan dess har planarbetet pågått till maj 2017 då planen vann laga kraft. Därefter har omfattande ledningsflyttar utförts, mark- & grundläggningsarbeten för husen slutförts och bygglovet godkändes under augusti månad 2018.

Projektet är på flera sätt unikt, bland annat ligger projektet endast några meter från Hökarängens tunnelbanestation vilket ger våra boende bästa tänkbara förutsättningar för att leva ett liv där behovet av bil är väldigt låg. Dessutom kommer projektet innehålla Sveriges första elvespapool där de boende i husen kan hyra en Vässla (www.vassla.com) till en väldigt billig penning.

Johan Perslow kommenterar:

”Jag är otroligt stolt över alla inblandade i detta projekt, sedan planen vann laga kraft har vi jobbat väldigt fokuserat för att nå dit vi är idag! Känslan av att få sätta spaden i backen för ett projekt som ligger helt i linje med vad vi vill skapa – långsiktigt hållbara stadsdelar genom prisrimliga bostäder och med innovativa inslag – är oslagbar. Jag ser verkligen fram emot att om cirka ett år få ta emot våra första hyresgäster”

Projektet Kv Kavringen 2 med sina 96 lgh är det första utav de totalt 250 lgh som Bergsundetgruppen kommer att produktionsstarta i år.