Förstå läget.Förbättra läget.Gilla läget.Bergsundet

Nyheter

Bergsundet rekryterar inom affärsutveckling och Strategi

  • Postad mars 14, 2018

I Bergsundets vision om att skapa hem med livschanser lanserar nu bolaget ”The Neighbourhood Academy”. Den skräddarsydda utbildningen är till för att ge de nyinflyttade hyresgästerna de bästa av förutsättningar för att leva ett rikt liv på hemmaplan. Ett sätt att skapa gemenskap, trygghet och samtidigt lyfta hyresrättens status.

Lina Zakrisson, Affärsutvecklare och strateg kommenterar
”Efter många år i fastighetsbranschen har jag sett massvis av fina bidrag till det vi kallar levande blandstad och naturliga mötesplatser, i den byggda miljön vill säga. Problemet är att det inte är så enkelt för oss svenskar att interagera alla gånger, vi är lite blyga. Vi tycker det är dags att dessa mötesplatser bli naturliga på riktigt och lanserar därför ”Bergsundet Neighbourhood Academy” som våra nya hyresgäster kommer att ta del utav. Vi i Sverige behöver ibland ett kvitto på att det är ok att prata med någon vi inte känner, det kvittot vill vi gärna vara. I en tid då var sjätte svensk upplever ofrivillig ensamhet, något som kan vara lika hälsovådligt som rökning och fetma, känns det extra viktigt att vi kan skaka liv i den outnyttjade potentialen som finns i våra grannskap.” 

Kavringen 2 i Hökarängen med inflyttning vintern 2019 blir det första hyresprojektet att använda sig utav den skräddarsydda akademin. En handfull av de nya bostäderna kommer att tilldelas personer som vill agera social lots i huset. Inspirationen är hämtad från England där sjukvården arbetat med ensamhetsfrågan ur ett samhällsperspektiv. 

Utbildningen tar avstamp i forskning om ensamhet, välmående och beteendevetenskap. Detta är en del av bolagets initiativ om att sätta ensamheten på kartan tillsammans med psykolog och författare Anna Bennich.


Bergsundet Development skapar framtidens bostadsområden.
Vår utgångspunkt är hur vi kan göra platsen bättre och vårt mål är att skapa de mest efterfrågade bostadsområdena.

Bergsundet Developments kommer över tid starta 400 hyresrätter per år.

Sedan årsskiftet finns bolagets nya hemsida att nå på www.bergsundet.se

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:

Johan Perslow, VD Bergsundet Development AB
Tel: 0700-88 71 21
E-mail: johan@bergsundet.se 

OM BERGSUNDET

Bergsundet har sedan 70-talet ägt och förvaltat fastigheter i Stockholm. Numera består även verksamheten av nyproduktion av hyresrätter, vård- & omsorgsboenden och samhällsfastigheter med fokus på Sverige. Vår utgångspunkt är att utveckla miljömässiga och resilienta stadsmiljöer med extra stort fokus på möten mellan människor och trygghet.